• " Doch mijn God zal naar
  Zijn rijkdom vervullen
  al uw nooddruft, in heerlijkheid,
  door Christus Jezus.
  "
  Filippenzen 4 : 19
 • " Jezus Christus is gisteren en heden
  Dezelfde en in der eeuwigheid.
  "
  Hebreeën 13 : 8
 • " Volgt Mij na, en Ik zal u
  vissers der mensen maken.

  "
  Mattheüs 4 : 19

Meer over Werkvelden

Familie Pauw

Uitgezonden namens: Wycliffe Bijbelvertalers
Zendende gemeente: Woudenberg
Land: Papoea-Nieuw-Guinea
Reden uitzending: 1) Onderwijsdirecteur en docent aan de Bijbelvertaalschool in Ukarumpa 2) Vertaalconsulent bij het Bijbelvertaalproject in het Aramba, één van de taalgroepen van Papoea-Nieuw-Guinea
Uitgezonden sinds Januari 2014
Website www.michelenerna.nl


Introductie
Michel en Erna Pauw en hun vijf kinderen Hannah, Ruth, Obadja, Josia en Lois komen uit de Hersteld Hervormde gemeente van Woudenberg. Deze gemeente heeft hen in 2014, in samenwerking met Wycliffe Bijbelvertalers, uitgezonden om Bijbelvertaalwerk te doen in Papoea-Nieuw-Guinea.

Ukarumpa
Familie Pauw woont op een groot Bijbelvertaalcentrum met de naam Ukarumpa. Een paar honderd mensen met 19 verschillende nationaliteiten werken hier samen om een land met 830 verschillende talen te voorzien van Gods Woord in de taal van ieders hart.

Aramba Vertaalproject
Michel is als vertaaladviseur betrokken bij het Aramba Vertaalproject in de afgelegen jungle in het zuidwesten van Papoea-Nieuw-Guinea. Samen met vertalers uit de lokale bevolking is hij bezig met het vertalen van het Nieuwe Testament in het Aramba. Omdat Aramba geen leescultuur heeft, wordt er ook hard gewerkt aan alfabetisering van de bevolking, zodat ze de Bijbel straks ook daadwerkelijk kunnen lezen in hun eigen taal.

Vertaalschool
Daarnaast geeft Michel als opleidingsdirecteur leiding aan de Vertaalschool in Ukarumpa, waar jaarlijks 300 - 400 Papoea-Nieuw-Guineeërs uit zo'n honderd verschillende taalgroepen, opgeleid worden tot Bijbelvertaler. Aan deze Vertaalschool geeft Michel o.a. les in Grieks, Hebreeuws, Exegese, Taalkunde en Logos Bible Software.

Lab-medewerker
Erna werkt part-time in het laboratorium van de kliniek in Ukarumpa. Dagelijks komen er veel mensen naar de kliniek uit zowel Ukarumpa als de omliggende vallei. Vaak hebben mensen last van allerlei (tropische) infecties, waardoor er altijd genoeg werk is in het labaratorium.

Opvoedingscoach
Daarnaast draagt Erna part-time bij aan de Staff Care van onze organisatie als gecertificeerde opvoedingscoach. Vanuit deze rol geeft ze voorlichting over het opvoeden van kinderen door middel van boeken en videoseries van www.biblicalparenting.org. In die rol geeft ze ook één-op-één coaching aan ouders die in de opvoeding tegen probleemgedrag van hun kinderen aanlopen. 

Nieuwsbrief
Wilt u betrokken zijn bij het Bijbelvertaalwerk van de familie Pauw in Papoea-Nieuw-Guinea? Kijk dan op www.michelenerna.nl, meldt u aan voor hun nieuwsbrief en/of steun hen met een financiële bijdrage.  

 • © hersteld hervormde kerk 2024