Dagelijks Woord

Update advies eredienst en corona

21 september 2021

Update naar aanleiding van de versoepeling van de door de rijksoverheid uitgevaardigde maatregelen.

Advies
Het breed moderamen geeft hierbij nieuwe adviezen die gelden met ingang van D.V. zaterdag 25 september.
Het breed moderamen wil de kerkenraden adviseren om voorzichtig te zoeken naar mogelijkheden om verder te versoepelen. We geven daarbij in overweging om in een deel van de kerk de anderhalve meter aan te houden. Iedereen moet immers veilig naar de kerk kunnen gaan. Het moet geen ruimte worden voor niet-gevaccineerden of kwetsbaren, maar voor gemeenteleden die onderlinge afstand willen houden. Dit moet voorkomen dat kwetsbaren of niet-gevaccineerden een status aparte binnen de gemeente krijgen. Het zou te overwegen zijn deze ruimte niet achter in de kerk of in een bijzaal te creëren, maar vóór in de kerk. De gemeenteleden die daar dan gaan zitten, zullen zich zodoende niet weggestopt voelen.
Het breed moderamen wijst met nadruk op de zelfstandigheid van kerkenraden om dit advies met het oog op het eigen kerkgebouw en de plaatselijke coronasituatie door te vertalen naar de context van de gemeente. Wie zou daarbij niet ervaren wijsheid te kort te komen? Laten we gezamenlijk de troon van Gods genade bestormen om te bidden om wijsheid. We mogen daarbij pleiten op hetgeen Hij in Zijn Woord toezegt: ‘En indien iemand van u wijsheid ontbreekt, dat hij ze van God begere, Die een iegelijk mildelijk geeft en niet verwijt; en zij zal hem gegeven worden.’