• " Doch mijn God zal naar
  Zijn rijkdom vervullen
  al uw nooddruft, in heerlijkheid,
  door Christus Jezus.
  "
  Filippenzen 4 : 19
 • " Jezus Christus is gisteren en heden
  Dezelfde en in der eeuwigheid.
  "
  Hebreeën 13 : 8
 • " Volgt Mij na, en Ik zal u
  vissers der mensen maken.

  "
  Mattheüs 4 : 19

Meer over Kennisbank

Samenwerking Wycliffe Bijbelvertalers en ZHHK

08 februari 2023

Wycliffe Bijbelvertalers en ZHHK gaan samenwerken

DRIEBERGEN / VEENENDAAL – De Zending Hersteld Hervormde Kerk (ZHHK) en Wycliffe Bijbelvertalers hebben op 8 februari een samenwerkingsovereenkomst getekend. De intentie is om elkaar te helpen om de zendingsopdracht van Jezus Christus wereldwijd uit te voeren. Zo hopen beide organisaties dat er meer gemeenteleden gehoor kunnen geven aan de opdracht om het Evangelie wereldwijd te verspreiden.
 

Marinus Lamper, directielid van Wycliffe Bijbelvertalers: “Zowel de ZHHK als wij merken in de dagelijkse praktijk dat de woorden van Jezus vanuit Lukas 10 nog altijd actueel zijn, de oogst is groot, maar er zijn nog steeds te weinig arbeiders. Dat we nu meer gaan samenwerken als ZHHK en Wycliffe Bijbelvertalers, is een mooie stap in de goede richting.” Wim de Kloe, manager Zending bij de ZHHK beaamt de woorden van Lamper: “We bidden dat de samenwerking vrucht mag dragen voor het wereldwijde zendingswerk en hopen dat we samen meer mensen mogen uitzenden om Gods Woord wereldwijd beschikbaar te maken en te verspreiden.” De samenwerking houdt in dat de ZHHK jaarlijks financieel bijdraagt aan uitzendingen voor Wycliffe Bijbelvertalers vanuit HHK-gemeenten. Wycliffe Bijbelvertalers heeft een soortgelijke samenwerking met de Zending Gereformeerde Gemeenten (ZGG).

Uitgezonden
Vanuit de Hersteld Hervormde Kerk zijn al verschillende veldmedewerkers voor het werk van Wycliffe Bijbelvertalers uitgezonden. Zo werd in 2022 Klaasje Kooiker uitgezonden vanuit de HHK Staphorst naar DR Congo en is de familie Pauw al bijna tien jaar actief in Papoea-Nieuw-Guinea. Ook in de loop van dit jaar wordt een gezin vanuit een HHK-gemeente voor Wycliffe Bijbelvertalers uitgezonden.

Wycliffe Bijbelvertalers
Wycliffe Bijbelvertalers werd in Nederland opgericht in 1970. De organisatie zet zich middels projectondersteuning en veldmedewerkers in voor het vertalen van de Bijbel én het gebruik van de Bijbel thuis en in lokale gemeenten. Het Bijbelvertaalwerk ging nog nooit zo snel als nu. Alleen al in DR Congo is Wycliffe Bijbelvertalers in 2022 met zes nieuwe talen gestart.

ZHHK
Al snel na 2004 ontstond in de Hersteld Hervormde Kerk het verlangen om als kerk ook het werk van de zending ter hand te nemen. Daarom werd de zendingsorganisatie Zending Hersteld Hervormde Kerk opgericht. De ZHHK is actief in o.a. Malawi en Suriname. 

 • © hersteld hervormde kerk 2023