Orgelconcert | HHG Zwartebroek-Terschuur

25 okt2019

D.V. vrijdagavond 25 oktober is Evan Bogerd te beluisteren tijdens een orgelconcert in de Sionskerk in Terschuur. Alweer het laatste concert van de concertserie 2019.

Tijdens het concert zal muziek te beluisteren zijn van diverse componisten. Het programma begint Evan met ‘Lof zij de Heer’ ’ van zijn oud-leermeester Herman van Vliet, die zijn laatste orgelconcert in 2018 in de Sionskerk speelde. Van Johan Sebastian Bach staat de triosonate in G-dur BWV 530 op het programma. Vervolgens is het preludium in d-moll Opus 65/7 van Max Reger aan de beurt. Van Piet Post is de partite diverse sopra ‘De lofzang van Maria’ te beluisteren. Ook de Franse orgelmuziek zal met 3 delen uit de 1e en 2e symfonie van Charles Marie Widor niet ontbreken op de lessenaar. Gezien de te spelen werken zullen de registers van het orgel afzonderlijk en in wisselende samenstelling ruim aan bod komen, zodat u kunt genieten van alle klankschakeringen. Het programma wordt afgesloten met een improvisatie van de concertgever zelf over Psalm 92 met aansluitend samenzang.

Na afloop van het concert zijn er gratis consumpties en is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten en na te praten met de concertgever. Het concert begint om 20.00 uur. De toegang is gratis.

Voor meer informatie over de concertgever en het orgel: www.evanbogerd.nl  en www.hhgzwartebroek-terschuur.nl of www.facebook.com/Concerten-Sionskerk-Terschuur-919981468069246/?fref=ts. Weet u/je welkom; hopelijk tot ziens!

Concertcomité ‘Muzikaal en Gastvrij!