Dagelijks Woord

Meer over Toerusting

Cursus Bijbelse Toerusting

D.V. september 2020 hopen wij te starten met een nieuw cursusjaar van de Cursus Bijbelse Toerusting voor ambtsdragers én gemeenteleden. Deze cursus wordt eens per twee weken op zaterdagmorgen gegeven in Garderen en Oud-Beijerland. Als gevolg van de beperkende maatregelen in verband met de uitbraak van het Corona virus zullen wij slechts een beperkt aantal cursisten kunnen toelaten. Toelating vindt plaats in volgorde van aanmelding.

Tijdens deze driejarige cursus worden verschillende onderwerpen behandeld. Zo komt o.a. de inhoud van het Oude- en Nieuwe Testament aan de orde, het vak dogmatiek met o.a. de algemene openbaring, de bijzondere openbaring en het genadeverbond. Verder wordt lesgegeven in het vak ethiek, het omgaan met levensbeschouwelijke vragen in deze tijd. Daarnaast de kerkgeschiedenis vanaf de eerste christengemeente tot aan de kerk van vandaag en alle facetten van praktische theologie.

De cursus sluit goed aan op o.a. de belijdeniscatechese en geeft antwoord op veel vragen die in deze tijd op ons afkomen. Het is verder een goede aanzet voor de vorming van het geestelijk leven.

Een vooropleiding voor het volgen van deze cursus is niet noodzakelijk.

Voor nadere informatie, voor deelname en aanmelding kunt u terecht bij de heer K. Snijder, De Akkers 24, 8271 JC IJsselmuiden, telefoonnummer (038) 33 11 44 9 (buiten kantooruren) of via het emailadres cbt@kpnmail.nl.

Hieronder kunt u op de cursusplaats klikken voor nadere informatie. 
Garderen
Oud-Beijerland

  • © hersteld hervormde kerk 2021

Heeft u vragen over het geloof?

Open Sluit