hhk » direct naar de website
 
banner
 

Rondom het Seminarie 

Geachte lezer, Aan het eind van de zomerperiode is het weer tijd voor een nieuwe aflevering van 'Rondom het Seminarie', de externe nieuwsbrief van het Hersteld Hervormd Seminarie (HHS).

Deze zevende nieuwsbrief bevat allereerst een terugblik op de Open Dag, die j.l. 1 juni gehouden is.

Verder kunt u lezen over de Opening van het Academisch Jaar, die op D.V. 30 augustus gehouden wordt; houd deze datum vrij, en kom als het mogelijk is naar Woudenberg en toon zo uw belangstelling en meeleven met het Seminarie.

Ten derde wordt uw aandacht gevraagd voor de openbare colleges met als thema: ‘Als je je er maar goed bij voelt; over het christelijk postmodernisme’. Deze colleges worden in D.V. september en oktober in Gouda gegeven.

Bent u benieuwd hoe een dag van een student eruit kan zien? Bent u benieuwd hoe een dag van een student eruit kan zien? Lees dan het artikel van Henk-Jan Koppelman of dat van Paul van den Herik.

Heeft u tips voor de nieuwsbrief? Laat het ons weten!

Kent u iemand die wellicht interesse heeft in de nieuwsbrief van het HHS? Belangstellenden kunnen zich via de website aanmelden om de nieuwsbrief direct in hun mailbox te ontvangen.

 
 
 

Agenda (D.V.)

- 30 augustus - Opening academisch jaar (Woudenberg)

- 13 september
Openbaar college: Christelijk postmodernisme in ons huwelijk dr. R. van Kooten

- 27 september
Openbaar college: Christelijk postmodernisme in onze theologie - prof. dr. W. van Vlastuin

- 11 oktober
Openbaar College: Christelijk postmodernisme in ons publieke leven - dr. B.J. Spruyt

De data van de preekoefeningen zullen z.s.m. op de website van HHS gepubliceerd worden.

 
 
 
 

 

 

Dankzegging gevraagd voor...

… de voortgang van de studie van de studenten.

… de mogelijkheid om in vrijheid te kunnen studeren.

Voorbede gevraagd voor...

… leiding door de Geest in de diepte van Gods waarheid voor docent en student.

… wijsheid om in deze complexe tijd Gods Woord te verstaan en te belijden waar het scharniert met de tijdgeest.

 

 

 

Terugblik Open dag Hersteld Hervormd Seminarium

Op zaterdag 1 juni 2019 was het Open Dag bij het Hersteld Hervormd Seminarium (HHS). Op een informele manier konden bezoekers zich een beeld vormen van wat er allemaal in het HHS gebeurt.

  Lees verder »
 
 

Openbare colleges ‘Als je je er maar goed bij voelt; over het christelijk postmodernisme’

In september en oktober is er weer gelegenheid om openbare colleges van het HHS te volgen, die georganiseerd worden in samenwerking met Studium Generale van Driestar educatief. 

  Lees verder »
 
 

Opening cursusjaar HHS

D.V. vrijdagavond 30 augustus is de opening van het nieuwe academische jaar. We willen als studenten en docenten de Heere bidden om Zijn zegen over het nieuwe jaar. Prof. dr. W. van Vlastuin zal een meditatie verzorgen en ds. D.J. Diepenbroek zal een lezing houden over een theologisch onderwerp.

  Lees verder »
 
 

Henk-Jan Koppelman (PRE-MASTER) vertelt...

Het is 4:55 uur. De wekker gaat. Een nieuwe dag is aangebroken. Het is alweer woensdag. Vandaag weer naar Amsterdam, maar eerst stille tijd. Het is me al vaker opgevallen, daar waar ik de dag mee begin, dat gaat de dag mee in. ‘Zonder U, kan ik niet iets doen!’

  Lees verder »
 
 
 

Paul van den herik (Master-student) vertelt...

Op een dinsdagmorgen in januari laat de wekker om 06:00 uur van zich horen. Ongeveer een uur later begint de reis met de bus richting Amsterdam. Het uitzicht over de Oostvaardersplassen is mooi, vooral als de zon haar stralen laat schijnen over de winterse vlakte. Een reis van meer dan twee uur is beslist niet nadelig. 

  Lees verder »
 
 
 

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je aangemeld hebt op de website, of omdat je een relatie bent van de HHS. Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier om je af te melden