Terugblik cursus 'Omgaan met psychische nood in de gemeente'

23 april 2018

Op initiatief van de GDC werd een toerustingscursus in Ridderkerk (Sionskerk) belegd ‘met als thema: ‘Omgaan met psychische nood in de gemeente.’

De heer Wilco Kroon, systeemtherapeut bij ELEOS, leidde deze avond, nadat financieel adviseur van de GDC, de heer P. van den Boogaard, de avond was begonnen met gebed en schriftlezing.

Gedurende de avond werd het belang van pastoraat voor mensen met psychische problemen benadrukt. Psychische problemen hebben betekenis voor het geestelijk leven. Er is een verbinding in wat meegemaakt wordt én het geestelijke leven. Praktische ondersteuning mag niet vergeten worden zoals bijvoorbeeld aandacht voor de naaste omgeving, hulp bij het opvangen van kinderen, het regelen van vervoer. Dat was van de vroeg-christelijke kerk zelfs het ‘handelskenmerk.’ Tegelijk moet de pastorale hulpverlener de bewogenheid met de ander niet ‘meenemen’. De heer Kroon adviseerde hierin pastorale zorg te delen binnen een beperkt team. Het is goed onderling te delen wat een situatie met de pastorale hulpverlener doet.    

 

 

 

 

 

 

 

 

  • © hersteld hervormde kerk 2018

Ontwerp en realisatie:

Heeft u vragen over het geloof?

Open Sluit