Organistendag 2020

25 november 2019

Herrie in de kerk: dienen of boventoon deel II

Soms gaat het mis tussen organist en gemeente. Of tussen organist en kerkenraad. Frustraties hopen zich op, snel of langzaam. Hoe gaat u daar als organist mee om? Hoe luistert een gemeente?

Tijdens de HHK-organistendag op 25 januari 2020 zoekt ds. A.A.F. van de Weg wederom met organisten en ambtsdragers wat Gods Woord ons zegt over het dienen van de gemeente. Hij focust daarbij op de gesteldheid van het hart van de organist. Wouter Schalkoort neemt organisten en ambtsdragers mee naar de weerbarstige praktijk in de verhouding tussen organist en kerkganger. Hoe is escalatie te voorkomen?

Dit jaar luistert Peter Eilander, organist in Apeldoorn, de organistendag op met de begeleiding van de samenzang en improvisaties. Hij bespeelt daarbij het nieuwe Van den Heuvel orgel van de Hersteld Hervormde Gemeente te Lunteren (De Haverkamp 1) waar de organistendag in 2020 te gast is.  Predikanten en organisten, kerkvoogden en ouderlingen, gemeenteleden en geïnteresseerden van binnen en buiten de Hersteld Hervormde Kerk zijn van harte welkom. Het programma duurt van 10.00 uur – 12.30 uur. De toegang is gratis, er is wel een collecte voor de onkosten.