Dagelijks Woord

Orgelconcert ‘Advent’ | HHG Terschuur

Op D.V. zaterdag 26 november hoopt Jaap Zwart in de Sionskerk in Terschuur een orgelconcert te geven.

26 nov2022

Eén van de mooiste manieren om de adventstijd te beginnen, is toch wel het beluisteren van muziek en het zingen van liederen over het uitzien naar Jezus’ (weder)komst. Het concert zal dan ook in dit teken staan.

In het afwisselende programma voor de 26e november krijgen we het volgende te horen: twee proeven van koraalvoorspelen van “Hoe zal ik u ontvangen” (Jan Zwart) met aansluitend samenzang, Nun komm, der Heiden Heiland BWV 659 (J.S. Bach), drie inventies over het adventslied “Het zal zijn in het laatste der tijden” (J. Haaksma), Quand Jesus naquit à Noel  (Claude Balbastre), Fantasie en fuga in g minor BWV 542 (J.S. Bach), Fantasie de Concert sur  “O Sanctissima” opus 29 (Fr. Lux), Improvisatie en samenzang “Op U, mijn Heiland, blijf ik hopen” (Jaap Zwart).

Komt u, kom jij meegenieten? De aanvangstijd van het concert is om 20.00 uur. De toegang is gratis (collecte). Na afloop van het concert is er gratis koffie, thee of fris met wat lekkers erbij en gelegenheid voor onderlinge ontmoeting.

Hopelijk tot ziens!