Meer over Verenigingen

Vrouwenvereniging 'Aan Zijn voeten'

De vereniging

De vrouwenvereniging van onze gemeente heet “Aan Zijn voeten”; via deze naamgeving willen we tot uitdrukking brengen dat onze bijeenkomsten voornamelijk in het teken staan van Bijbelstudie. De vrouwenvereniging van onze gemeente telt ongeveer 40 leden. Het is mogelijk de vereniging op dinsdagochtend of woensdagavond te bezoeken; op beide bijeenkomsten wordt hetzelfde onderwerp besproken.

De data voor het seizoen 2018-2019 zijn D.V.:

Dinsdagochtend 4 september
Woensdagavond 5 september
Dinsdagochtend 2 oktober
Woensdagavond 3 oktober
Dinsdagochtend 13 november
Woensdagavond 14 november
Woensdagavond 12 december kerstviering
Dinsdagochtend 15 januari Jaarvergadering en Open ochtend
Dinsdagochtend 12 februari
Woensdagavond 13 februari
Dinsdagochtend 19 maart
Woensdagavond 20 maart
Dinsdagochtend 2 april
Woensdagavond 3 april
Dinsdagochtend 14 mei
Woensdagavond 15 mei
Dinsdag 18 juni dagje weg

Hoe ziet een verenigingsochtend/-avond er uit?

Voordat de bijeenkomst begint, is er inloop (vanaf 9 uur ‘s ochtends en vanaf 19:30 uur ‘s avonds) en staat de koffie en thee klaar. De ochtend start om 9:30 uur en de avond start om 19:45 uur. Tijdens een `gewone’ bijeenkomst staat de Bijbelstudie centraal. We volgen hierbij een Bijbelstudieboekje, tijdens het eerste deel van het seizoen over de geestelijke wapenrusting. Na de jaarvergadering starten we met een boekje over het leven van Mozes. Een van de leden maakt een inleiding, waarna er pauze is. In de pauze is er tijd voor ontmoeting en gesprek met elkaar. Daarna gaan we in groepjes uiteen om de vragen n.a.v. de Bijbelstudie te bespreken.

Tijdens de ochtenden is er kinderoppas aanwezig en wordt de bijeenkomst rond 11:15 uur beëindigd. De avonden eindigen rond 21.15 uur.

Bijzondere ochtenden en avonden

Elk seizoen is er een Open Ochtend. Tijdens zo’n ochtend wordt een gastspreker uitgenodigd om een actueel thema te bespreken. Op de Open ochtend zijn mannen en vrouwen van binnen en buiten de gemeente welkom. Als vereniging vieren we Kerstfeest en Pasen. De invulling van deze vieringen wisselt per seizoen. Aan het einde van het seizoen wordt er een gezellige dag georganiseerd door 2 leden van de vrouwenvereniging.

Wat doen we nog meer?

Als vereniging zijn we aangesloten bij de Hersteld Hervormde Vrouwenbond (HVV). Hierdoor worden we ook uitgenodigd voor landelijke en regionale bijeenkomsten, die door de HHV worden georganiseerd. We willen ook actief zijn door goede doelen onder de aandacht te brengen en deze met de daad te steunen. Dat kan een kledinginzameling zijn, waar we de gehele gemeente bij betrekken. 2 leden van de vereniging gaan op kraamvisite als er een baby is geboren in de gemeente. Elke ‘gewone’ ochtend worden kaarten ter bemoediging verstuurd naar twee gemeenteleden en iemand van de vervolgde kerk.

Voor wie?

Alle vrouwen van de gemeente zijn hartelijk welkom op onze vereniging! Voor meer informatie kunt u een mail sturen naar mevr. M.A. Buitink-Heijblom: vrouwenvereniging@hhgede.nl

Lees hier de statuten van de Vrouwenvereniging