Meer over Toerusting

Cursus Bijbelse Toerusting

Op D.V. 9 september 2017 start een nieuw cursusjaar van de Cursus Bijbelse Toerusting voor ambtsdragers én gemeenteleden. Deze cursus wordt eens per twee weken op zaterdagmorgen gegeven in Garderen en Oud-Beijerland.

Tijdens deze driejarige cursus worden verschillende onderwerpen behandeld. Zo komt o.a. de inhoud van het Oude- en Nieuwe Testament aan de orde, het vak dogmatiek met o.a. de algemene openbaring, de bijzondere openbaring en het genadeverbond. Verder wordt lesgegeven in het vak ethiek, het omgaan met levensbeschouwelijke vragen in deze tijd. Daarnaast de kerkgeschiedenis vanaf de eerste christengemeente tot aan de kerk van vandaag en alle facetten van praktische theologie.

De cursus sluit goed aan op o.a. de belijdeniscatechese en geeft antwoord op veel vragen die in deze tijd op ons afkomen. Het is verder een goede aanzet voor de vorming van het geestelijk leven.

Een vooropleiding voor het volgen van deze cursus is niet noodzakelijk.

Voor nadere informatie, voor deelname en aanmelding kunt u terecht bij de heer K. Snijder, Ringmus 26, 8271 HE IJsselmuiden, telefoonnummer (038) 33 11 44 9 (buiten kantooruren) of via het emailadres cbt@kpnmail.nl.

Hieronder kunt u op de cursusplaats klikken voor nadere informatie.
Garderen
Oud-Beijerland