Organistendag 2018

20 november 2017

Predikant en organist: wie maakt de dienst uit?

Op zaterdag 27 januari 2018 gaan tijdens de jaarlijkse HHK-organistendag predikanten en organisten met elkaar in gesprek. Onder het thema ‘Predikant en organist: wie maakt de dienst uit?’ bespreken de predikanten ds. D. Heemskerk (Ouderkerk aan den IJssel) en ds. J.A. Kloosterman (Lunteren) en de organisten Marco van der Graaf (Oldebroek) en Aalt Leusink (Nieuwleusen) onderwerpen die de samenwerking van predikanten en organisten aangaan. Wat gaat er goed? En waar zit er spanning? Gastorganist tijdens deze dag is Harm Hoeve. Hij begeleidt de samenzang, verzorgt een orgelsolo en geeft zijn eigen kijk op het thema.

De organistendag wordt dit jaar in het kerkgebouw van de Hersteld Hervormde Gemeente van Putten gehouden (Henslare 2, Putten). Predikanten en organisten, kerkvoogden en ouderlingen, gemeenteleden en geïnteresseerden van buiten de Hersteld Hervormde Kerk zijn van harte welkom. Het programma duurt van 10.00 uur – 13.00 uur. De toegang is gratis, er is wel een collecte voor de onkosten.