Orgelconcert inTerschuur

Op  vrijdagavond 17 augustus is Jos van der Kooy te beluisteren tijdens een orgelconcert in de Sionskerk in Terschuur.

17 aug2018

Jos van der Kooy is organist van de Westerkerk in Amsterdam en van de Gotische Zaal van de Raad van State in ’s Gravenhage. Hij is docent orgel aan het Koninklijk Conservatorium in diezelfde stad en is verbonden aan de Rijksuniversiteit in Leiden. Tot vorig jaar was hij ook organist van het beroemde Müllerorgel in de St. Bavokerk in Haarlem.

Tijdens het orgelconcert van 17 augustus zal van diverse componisten muziek te beluisteren zijn. Het programma bevat werken van J.S. Bach (Passacaglia c moll BWV 582), F. Liszt (Weinen, Klagen, Sorgen, Zagen), E. Elgar, C. de Wolf, C. Kee, F. Asma en van de concertgever zelf. Het laatste nummer van het concert wordt afgesloten met samenzang. Een zorgvuldig samengesteld programma met schitterende composities!

Na afloop van het concert is er zoals gebruikelijk gratis koffie, thee en fris met een koekje en een hapje en is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten en na te praten met de concertgever. Het concert begint om 20.00 uur. De toegang is gratis. Wel is er een collecte ter bestrijding van de onkosten.
Voor meer informatie over de: www.josvanderkooy.com en www.hhgzwartebroek-terschuur.nl of www.facebook.com/Concerten-Sionskerk-Terschuur-919981468069246/?fref=ts.
Weet u/je welkom; hopelijk tot ziens!
Het concertcomité