Orgelconcert in Terschuur

Op D.V. vrijdagavond 4 augustus  is Everhard Zwart te beluisteren tijdens een orgelconcert in de Sionskerk in Terschuur.

04 aug2017

Everhard is geen onbekende in de orgelwereld. Komend uit een muzikale familie met diverse organisten en musici in verschillende generaties. Muzikaal gevormd door z’n vader Willem Hendrik Zwart in de Bovenkerk in Kampen, vervolgende hij z’n lessen bij Feike Asma en studeerde daarna op het conservatorium in Utrecht. In binnen- en buitenland volgde hij interpretatiecursussen en Muziekwetenschappen. Vanwege z’n verdiensten voor de orgelcultuur ontving hij een Franse onderscheiding en is hij in Nederland geridderd.

Sinds een groot aantal jaren heeft Everhard een internationale concertpraktijk. Zondags is hij te vinden op de orgelbank voor de begeleiding van de gemeentezang tijdens de erediensten. Verder is hij dirigent van een aantal koren.

Tijdens het orgelconcert van 4 augustus zal van diverse componisten muziek te beluisteren zijn. Het programma bevat werken van J.S. Bach, Händel, Dienel, Yon en Driffill. Verder zal de 4e sonate van Mendelssohn worden uitgevoerd en zullen drie Psalmbewerkingen van Jan Zwart te beluisteren zijn. De laatste Psalm wordt afgesloten met samenzang. Een zorgvuldig samengesteld programma!

Na afloop van het concert is er zoals gebruikelijk koffie en thee en is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten en na te praten met de concertgever. Het concert begint om 20.00 uur.

Voor meer informatie over de concertgever: http://www.everhardzwart.nl en www.hhgzwartebroek-terschuur.nl of www.facebook.com/Concerten-Sionskerk-Terschuur-919981468069246/?fref=ts.

Weet u/je welkom; hopelijk tot ziens!

Het concertcomité