• " En hetzij dat een lid lijdt,
    zo lijden al de leden mede
    "
    1 Korinthe 12 vers 26

Meer over Kennisbank

Uitbreiding De Oase

21 april 2017

Diaconaal gastenhuis de Oase in Ouddorp start naar verwachting dit najaar met de uitbreiding van het pand. Dat staat in het jaarverslag over 2016 dat vorige week werd gepubliceerd. 

Het centrum voor mensen die ‘toe zijn aan een herstelperiode’ opende in mei 2013 de deuren. Sindsdien maakten ruim 190 mensen er gebruik van. Omdat het initiatief voorziet in een behoefte en lang niet alle aanvragen gehonoreerd kunnen worden, gaat het gastenhuis uitbreiden.

Gezien de wachtlijst en om de ‘bestaande nood te lenigen’ werd er in juni een unit met twee kamers in gebruik genomen. De plaatsing hiervan bracht het aantal kamers op acht. De wachtlijst daalde naar circa vier weken. In 2016 ontving de Oase 67 gasten. Negen meldden zich aan voor een tweede verblijf. Gemiddeld verbleef iemand vijf weken in Ouddorp. Gasten waarderen hun verblijf met gemiddeld een 8,9. Het jaar werd afgesloten met een positief saldo van ruim 46.000 euro.

De Oase is een initiatief van de Gereformeerde Gemeenten, de Hersteld Hervormde Kerk (GDC), de Gereformeerde Gemeenten in Nederland en de Oud Gereformeerde Gemeenten in Nederland.

Bron: Reformatorisch Dagblad, 19 april 2017

  • © hersteld hervormde kerk 2018

Ontwerp en realisatie: