• " En hetzij dat een lid lijdt,
    zo lijden al de leden mede
    "
    1 Korinthe 12 vers 26

Meer over Kennisbank

Hulp voor gevluchte christen en jezidi’s in Irak - Open Doors en Woord en Daad

11 mei 2015

Vorig jaar heeft de generale diaconale commissie uw steun gevraagd voor christenen in Irak die voor IS op vlucht zijn geslagen. Een gedeelte van het ontvangen bedrag (nl. 38.000 euro) is besteed via stichting Open Doors. 

Lokale kerken hebben in Irak hulp kunnen bieden die dringend nodig is. Zo zijn er 18.839 voedselpakketten verspreid en ontvingen vier families een kookstel. Ook zijn er hygienepakketten met onder andere zeep en waspoeder verspreid. De omstandigheden blijven zwaar, maar tegelijkertijd gaat het leven ook door. Lees hier het verslag!

Daarnaast is via stichting Woord en Daad 75.000 euro besteed aan verbeterde sanitaire omstandigheden voor vluchtelingen. Lees hieronder de ervaringen van Khojar Haji Assan:

Persoonlijk verhaal – Khojar Haji Assan
‘We komen uit Sinjar, zoals veel mensen in dit dorp zijn wij Yezidi’s. Drie families, in totaal 21 personen maken gebruik van dit toilet. De moeders van de families maakt het toilet schoon. De septic tank was er al, MedEast heeft er nu een toilet opgezet. Onze hygiënische situatie is hierdoor enorm verbeterd.’

  • © hersteld hervormde kerk 2018

Ontwerp en realisatie: